Tanjiri

Tanjiri na komad

, odnosno

komadni tanjiri

pružaju kupcu mogućnost da nabavi jedan ili više dodatnih primeraka tanjira jednog oblika ili boje i proširi postojeći set tanjira za 6 osoba na komplet za 8 osoba ili 10 osoba. Također kupac može kombinovati više različitih dezena i boja i formirati jedinstveni servis za ručavanje.

Tanjiri na komad se mogu suštinski nabaviti od svih materijala, bilo da su tanjiri od kaljenog stakla, Arkopal, Luminarc ili Arcoroc, ili porcelanski, keramički ili inox tanjiri.

Komadni tanjiri su najinteresantniji za restorane, hotele i ugostiteljstvo uopšte, a zbog mogućnosti da se posebno mogu nabaviti dezertni, plitki i duboki tanjiri u desetinama, pa čak i stotinama komada i to u jednoj boji, ili pak kombinovati crvena, narandžasta, tirkizna, rose, bela ili plava boja. Za kućnu primenu komadni tanjiri se na razigran način mogu iskombinovati da svaki tanjir bude druge boje, što bi posebno obradovalo mlađe ukućane i konzumacija hrane bi postala posebno interesantna.

Pojedinačni tanjiri

su praktični za domaćinstvo kada se polomi ili izgubi jedan ili više tanjira iz servisa za ručavanje, te se sa pojedinačnim primerkom može ponovo kompletirati na primer set tanjira za 12 osoba.
Tanjiri na komad su praktični i sa aspekta cene, gde kupac može nabaviti jeftini tanjir i platiti samo za ono što mu treba.

Tanjiri za jelo

na komad, set ili ceo servis za ručavane Arcopal, Luminarc i svi drugi tanjiri od kaljenog stakla za restorane, hotele, poslovne i privatne svrhe se mogu nabaviti jednostavnim pozivom telefonom ili pregledom online ponude.

Ponuda je ogromna, različite opcije su moguće, odluka je Vaša !
Tanjiri na komad
Tanjiri na komad i setovi tanjira koji se stalno nalaze u ponudi broje 200 različitih dezena, dok se naknadno mogu tražiti tanjiri u 3000 različitih boja i šara.

Komadni tanjiri od Arkopala, Luminarc i svi drugi servisi za ručavanje od kaljenog stakla su posebno interesantni za domaćinstva sa decom mlađeg uzrasta, gde kombinovanjem različitih boja, na primer tanjiri Luminarc mogu formirati servis za jelo u kome su duboki tanjiri za supu crvene boje (vruća supa), plitki tanjiri za glavno jelo zelene boje (sveže povrće) i dezertni tanjiri za tortu braon boje (čokoladni kolač). Komadni tanjiri za ugostiteljstvo su također veoma traženi, a zbog mogućnosti da se nabave kvadratni tanjiri za pastu, veliki okrugli tanjiri za picu promera 20-35 cm, kao i ovali za predjelo.

Komadni tanjiri od porcelana firme Bohemia, se također mogu nabaviti pojedinačno, što je posebno praktično ako se neki tanjir koji čini servis za ručavanje polomi ili okrnji. Oštećenja se najčešće javljaju kod mašinskog pranja posuđa i zveckanja tanjira usled međusobnog kontakta. Porcelanski tanjiri na komad se mogu nabaviti u skoro svim dezenima koje Bohemia proizvodi, što znači da se i tanjiri od kobalta podrazumevaju.

Inox tanjiri na komad, odnosno od nerđajućeg čelika ili rostfraja, su najtraženiji kao ovali za pečenje, ovali za predjelo i kao ovali za serviranje hrane bilo koje vrste. Tako se pojedinačni tanjiri za posluženje mogu nabaviti u proizvoljnom broju komada za restorane i hotele, a za vrtiće, škole sa dnevnim boravkom i slično se može nabaviti set tanjira za 6 osoba, 12 osoba ili za bilo koji drugi proizvoljan broj osoba.
Arkopal tanjiri
Komadni tanjiri Arkopal, Luminarc i Arcoroc spadaju među najpoznatije firme u svetu koje proizvode posuđe za kaljenog stakla, dok su u Srbiji i gradovima Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Subotica, Leskovac, Kruševac, Kraljevo, Zrenjanin, Pančevo, Šabac i posebno Čačak poznati i tanjiri Ikea i tanjiri Metalac.

Arkopal tanjiri na komad se mogu polomiti pri snažnom udaru, ali u praksi pri uobičajenom korišćenju  pružaju veliku otpornost na lom i krnjenje. To ih čini posebno interesatnim za svakodnevnu primenu u kući i ugostiteljstvu uopšte. Istovremeno su takvi tanjiri jeftini, široko dostupni i veoma moderni.

Komadni tanjiri Luminarc imaju široku primenu za restorane i hotele i često se koriste za fine dining obed u više gangova (više različitih jela tokom jednog ručka ili obeda), mogu se učestalo postaljati jedan na drugi bez opasnosnti od krnjenja. To je posebno važno restoranskom osoblju, tj konobarima, gde je zahtevana brza i efikasna usluga, kako gosti ne bi dugo čekali naručeno jelo.

Tanjiri na komad od Arkopala se pored standarnih oblika nude i u oblicima za posebne namene. Tu spadaju tanjiri za pastu sa uskim i dubokim jezgrom, tanjiri za pizzu sa potpuno ravnom i širokom osnovnom, tanjiri za kolače sa rebrastim ivicama protiv curenja preliva i slično.
Luminarc Tanjiri na Komad
Tanjiri na Komad
Komadni Tanjiri Arkopal
Komadni Tanjiri
Tanjiri na Komad
Tanjiri na komad
Komadni Tanjiri
Komadni tanjri
Ako se želi proširiti postojeći set tanjira za 6 osoba na 8 osoba ili na 10 osoba, tanjiri na komad prestavljaju najekonomičnije rešenje. Jeftina cena tanjira po komadu je za svakog kupca izuzetno interesantna, što do izražaja posebno dolazi kada se treba proširiti porcelanski set tanjira ili servis za ručavanje od kobalta.

Jeftini tanjiri od keramike su praktični za restorane sa samoposluživanjem, ketering i manifestacije na otvorenom prostoru, gde se nabavljaju komadni tanjiri na desetine i stotine primeraka. Tako se za venčanja, tj svadbe, prvenstveno koriste duboki keramički tanjiri za supu i plitki keramički tanjiri za glavno jelo i pečenje.  Za catering se najčešće koriste mali tanjiri na komad za predjelo i kanapee i komadni tanjiri za dezert.
Tanjiri Keramički
Tanjir za Pastu
Pizza tanjir
Tanjiri od Kobalta
Tanjir Inox
Tanjir od Arkopala
Saveti kako se održava posuđe - Tanjiri na komad Luminarc, Arkopal, Arcoroc, kao i keramički, porcelanski i inox tanjiri zahtevaju određena ograničenja u održavanju.

Tako nije preporučeno da se u mašini za pranje sudova peru porcelanski i keramički tanjiri, a zbog mogućeg zveckanja tokom pranja i krnjenja ivice tanjira. Ako se peru tanjiri od kaljenog stakla i stakleno posuđe uopšte, kao što su čaše, đuveč pekači, činije i slično, treba koristiti sjaj koji sprečava matiranje stakla. Kod mašinskog pranja preporučena je primena i industrijske soli za omekšavanje vode, kako na posuđu ne bi ostale fleke od metalih primesa u vodi.

Čelična žica za sudove se može koristiti sa oprezom ako se peru komadni tanjiri od kaljenog stakla, keramike i inoxa, dok se čelična žica ne sme koristiti za posuđe od porcelana.

Pranje posuđa vrelom vodom, kod mašinskog pranja vodom čak i do 90°C temperature, je suštinski moguće za tanjire svih materijala, sa naznakom da se ne vrši naglo izlaganje toplom pa hladnom vodom.

Fun Fact - John Montagu, 4th Earl of Sandwich (1718-1792) je bio strastveni kockar koji je često učestvovao u maratonskim sesijama za kockarskim stolom. Jedne noći, tokom posebno dugog kockanja toliko je bio zadubljen u igru, da je nije mogao prekinuti da bi jeo, već mu je njegov sluga hranu morao doneti do stola. Ali pošto se na sto za kockanje ne može staviti set tanjira za ručavanje, Sendvič je od svog sluge tražio da mu na komadni tanjir stavi dve kriške hleba sa parčetom govedine između. Tako je mogao jesti jednom rukom, dok je drugom držao karte bez da ih umasti. Earlovo inovativno rešenje je veoma impresioniralo njegove kockarske drugove, da su i oni tražili da im se donese hrana "isto kao i Sendvič-u".

Adresa:
Slobodanke Danke Savić 27/3, Zvezdara
Beograd, Srbija
info@tanjiri.rs
Radno vreme:
Ponedeljak – Petak od 08h do 16h
Subotom i nedeljom ne radimo
© Copyright 2023 Tanjiri.rs