Tanjiri
Tanjiri za Picu

Tanjiri za pastu

kao što su Penne, Fusilli i Farfalle, tanjiri za restorane italijanske hrane i kafiće sa uslugom služenja hrane.

Tanjiri za picu

Napolitana, Capricciosa ili Margherita za pricerije sa pica peći na drva ili struju.

Tanjiri za špagete

sa posebno dubokim srednjim delom koji zadržava soseve na hrani i širokom ivicom za lako služenje.

Pizza tanjiri

sa ravnim srednjim delom za lako sečenje nožem i blago zaboljenim krajem koji zadržava picu na tanjiru.

Arcopal, Luminarc, Arcoroc, keramički i porcelanski

tanjiri za pizzu

i pastu su samo jedan segment ponude tanjira, posuđa i kuhinjskog pribora.

Pogledajte, izaberite i kupite online ili telefonom.
Tanjiri za pastu su najtraženiji tanjiri za restorane, picerije i kafiće sa uslugom služenja hrane. Često su traženi elegantni tanjiri za pastu sa širokom ivicom i dubokim srednjim delom kako se Bologneze, Carbonara i drugi sosevi ne bi prosuli tokom konzumacije testenine, kao što su Penne, Fusilli, Farfalle, Ravioli, Tagliatelle i sve druge vrste pasta i kako bi prelivi ostali na samoj hrani. Tanjiri za špagete Barilla No.5 su najizraženiji primer.

Arkopal tanjiri za picu, Luminarc, keramički i porcelanski tanjiri za špagete sa svojom elegantnom formom su traženi i za hotele visoke kategorije u kojima se služi fine food ručak ili večera i gde tanjiri za pastu čine servis za ručavanje i serviranje jednog od sedam gangova.

Luminarc tanjiri za pizzu su drugi po traženosti tanjiri od kaljenog stakla. Mogu se izlagati temperaturi do +135°C i pružaju visok stepen otpornosti na krnjenje i lom. Sa svojom ravnom formom u sredini i decentno zaobljenom ivicom pružaju idealan oblik za služenje pizze prečnika 20 cm do 35 cm.

Svakako u ponudi se nalaze i keramički tanjiri za picu kao jeftini tanjiri za široku primenu i porcelanski tanjiri za pizzu za italijanske restorane u kojima se služi Pizza Napolitana, Capricciosa, Margherita ili Focaccia kao predjelo ili appetizer (apitajzer).
Tanjiri za Pastu od Arkopala
Tanjiri za pastu od Arkopala napravljenih od stakla u beloj boji, odaju idealan kontrast pri serviranju Penne Arrabbiata sa jarko crvenim sosom, Cherry paradajizom i dekoracijom od zelenog bosijka.

Luminarc tanjiri za pastu se mogu brzo i lako prati ručno u sudoperi (ručno pranje) ili u mašini za pranje posuđa (mašinsko pranje) i bez bojazni od nastanka loma ili krnjenja, a zbog jedinstvenog postupka kaljenja stakla tokom procesa proizvodnje.

Tanjiri za pastu najčešće imaju dubok i širok oblik, kao bi se sos Milanese, Bologneze ili Carbonara zadržao na špagetama, a ujedno tanjir lako poslužio. Drugi oblici koji se prave su ovalni, kvadratni, polu duboki, bez široke ivice i slično.

Arkopal, Luminarc i Arcoroc spadaju među najpoznatije proizvođače posuđa od kaljenog stakla, među kojima su i tanjiri za pastu koji se mogu kupiti u gradovima Beograd, Novi Sad, Niš i svim većim mestima Srbije.
Tanjiri za Pastu
Tanjiri za Pastu
Keramički tanjiri
Keramički tanjiri za pastu
Tanjiri Luminarc
Luminarc tanjiri za pastu
Tanjiri za Špagete
Tanjiri za špagete
Tanjiri za Picu Luminarc
Tanjiri za pizzu zbog svoje namene trebaju da imaju jednostavnu i praktičnu formu. Tako im je osnova potpuno ravna, kao bi se testo moglo pravilno seći, a ujedno tanjiri za picu moraju da imaju zaobljenu ivicu, kako bi tokom sečenja nožem i viljuškom pizza ostala na samom tanjiru. Sa izuzetkom drvenih, svi pizza tanjiri imaju blago zaobljenu ivicu.

U picerijama i italijanskim restoranima keramički tanjiri za picu su standardni za služenje najpoznatijeg jela sa Apeninskog poluostrva, dok se za ugostiteljstvo na višem nivou nabavljaju porcelanski tanjiri. Za etno italijanske restorane i rustični ambijent često se koriste i drveni tanjiri za picu.

U novije vreme Arkopal tanjiri za picu, kao i Luminarc tanjiri i drugi brendovi koji proizvode posuđe od kaljenog stakla su veoma cenjeni, a zbog svoj prefinjenog izgleda, robusne izrade i velikom izbora boja i dezena.

Tanjiri za pizzu i ugostiteljstvo od svih proizvođača trebaju da imaju glazuru posebno otpornu na oštre predmete, kao što su noženi i viljuške, mada to nije uvek slučaj.
Pizza tanjir
Tanjiri za Picu
Pizza tanjiri
Tanjiri za Pizzu
Recept za špagete Carbonara

Sastojci:
    1/2 kg špagete Barilla
    300 g mesnate slanine
    1/2 L pavlake za kuvanje
    1 čaša kisele pavlake
    2 jaja
    300 g izrendanog Parmezan kačkavalja
    200 ml vode u kojoj su se kuvale špagete
    80 ml maslinovog ulja
    so po ukusu
    sveži listovi Peršuna

Priprema:
    Slaninu iseckati na sitne kockice i propržiti na ulju.
    Dok se slanina prži skuvati špagete Barilla.
    U dublju činiju razbiti jaja, pa ih umutiti viljuškom.
    Dodati so, kiselu i pavlaku za kuvanje.
    Dobro umutiti sos.
    Polako uz mućenje sipati vodu od skuvanih špageta u sos.
    Dobro promešati.
    Kad slanina postane hrskava, preliti je umućenim sosom.
    Dobro promešati i pustiti da vri 1-2 minuta.
    Ubaciti izrendani kačkavalj i mešati da se kačkavalj rastopi.
    Dodati proceđene špagete, dobro promešati.
    Sipati u tanjir za pastu i posuti iseckanim Peršunom.
Špagete Carbonara
Recept za špagete Bologneze

Sastojci:
    300 g špagete Barilla
    500 g mlevenog junećeg mesa
    2 glavice crnog luka
    2 čena belog luka
    1 šargarepa
    500 ml paradajz sosa
    100 g izrendanog Parmezan kačkavalja
    100 ml maslinovog ulja
     so, biber, origano, muskatni orah po ukusu
     sveži listovi Bosiljka

Priprema:
    U šerpi na ulju dinstati iseckan crni luk 15 minuta.
    Dodati po pola paradajz sosa i na kockice isečenu šargarepu.
    Nastaviti sa dinstanjem 10 minuta.
    Staviti so, biber, origano, muskatni orah.
    Dodati iseckan beli luk, mleveno meso.
    Dodati ostatak paradajz sosa i promešati.
    Kuvati na tihoj varti uz povremeno mešanje cca. 1,5h.
    Povremeno dodati malo vode da sos ne zagori.
    Skuvati špagete Barilla i sipati u tanjir za pastu.
    Preliti sosem, posuti Paremzanom i dekorisati Bosiljkom.
Špagete Bolonjeze
Fun Fact - Jedan od troje braće koji su vlasnici najveće svetske kompanije za proizvodnju italijanske testenine Barilla je u jednom intervjuu bio upitan od strane novinara: "Zašto su špagete Barilla No.5 najprodavanija pasta forma od svih ?!"
Na to je G-din Barilla rekao: "Hoćete iskreno da Vam odgovorim ...? Nemam pojma !"

Luminarc tanjiri za picu od kaljenog stakla i porcelanski tanjiri za špagete obuhvataju 3/4 zahteva za restorane italijanske kuhinje, dok su u preostalom broju slučajeva traženi keramički tanjiri. Uobičajeno se prodaju kao tanjiri na komad, kako bi recimo restoran mogao nabaviti tačan broj potrebnog posuđa, ali se mogu nabaviti i kao set tanjira za 6 osoba ili 12 osoba.
Isto se odnosi i kada se pominju pizza tanjiri, gde se osim na komad mogu nabaviti i kao setovi tanjira za restorane, tanjiri za ugostiteljstvo i za kuću.

Za napomenuti je da se ugostiteljstvo nude i drveni tanjiri za etno restorane, prohromski tanjiri za posebne namene, pa čak i papirni tanjiri od impregniranog kartona za na primer manifestacije i catering na otvorenom, a u skorije vreme nude se i tanjiri od bambusa kao simbol za kinesku hranu.

Za potrebe hotela i služenje ručkova u više gangova, kao i za potrebe poslastičarnica i služenje kolača, detaljnije informacije se mogu naći na stranicama Servisi za ručavanje i Tanjiri za kolače

Fun Fact - Neki istoričari smatraju da su prve špagete u Evropu i današnju Italiju doneli Arapi tokom svojih osvajačkih pohoda na Siciliju, dok drugi navode da je Marco Polo pastu doneo iz Kine početkom četrnaestog veka. Ali za sigurno pasta je osvojila ceo svet, nakon što je krajem 19 veka u Americi, prvenstveno u New York restoranima, počela biti služena od strane italijanskih imigranata kao jelo naznavno "Spaghetti Italienne". Naravno isključivo kuvana "Al Dente".

Adresa:
Slobodanke Danke Savić 27/3, Zvezdara
Beograd, Srbija
info@tanjiri.rs
Radno vreme:
Ponedeljak – Petak od 08h do 16h
Subotom i nedeljom ne radimo
© Copyright 2023 Tanjiri.rs