Tanjiri
Tanjiri za Tortu

Tanjiri za tortu

ili

tanjiri za kolače

su neizostavni deo posuđa svakog restorana, hotela i domaćinstva, dok se inox

tacna za tortu

sa opcionim poklopcem, odnosno zvonom od stakla ili polikarbonata primenjuje u skoro svakoj poslastičarnici i kafiću koji pruža uslugu služenja kolača.

Tacna za tortu je posebno praktična kada se donosi torta na poklon kod useljenja u novi stan ili kuću i za dečiji rođendan ili venčanje.

Dezertni tanjiri

od kaljenog stakla Arkopal, Luminarc, keramički i porcelanski tanjiri za kolače su uvek sastavni deo servisa za ručavanje ili setova tanjira za 6 osoba ili 12 osoba.

Tanjiri za tortu Švarcvald, Reforma, Doboš ili Markiza, tanjiri za sitne kolače i druge poslastice se mogu nabaviti i na komad, a za rođendane i manifestacije na otvorenom mogu se dobiti tanjiri od plastike ili od kartona za jednokratnu upotrebu.

Tanjiri za kolače jednobojni beli, crni i svih drugih boja, sa modernim dezenom i klasičnom cvetnom šarom, za svakodnevnu upotrebu i za svečane prilike.

Mali tanjiri Arcopal, Luminarc, Arcoroc i Bohemia, keramički, porcelanski i dezertni tanjiri od kobalta su samo deo velike ponude.

Pogledajte sada, kupite u toku dana, dobićete sutra.
Komadni tanjiri za tortu, setovi tanjira za kolače i servisi za ručavanje gde su uključeni dezertni tanjiri od kaljenog stakla, keramike, porcelana, plastike ili papira su samo deo celokupne ponude. U ponudi su tanjiri za kolače u preko 200 različitih kombinacija boja i dezena, inox ovali i tanjiri za picu i pastu.

Nudi se i prohromska tacna za tortu sa plastičnim poklopcem, keramička tacna za kolače za staklenim zvonom ili porcelanski oval za sitne poslastice, kao i svi ostali mali tanjiri za poslastičarnice, restorane, hotele i domaćinstva.

Standardni tanjiri za kolače su 15cm do 21 cm prečnika, okrugle su forme, ali su raspoložive i druge dimenzije i oblici. Dezertni tanjiri, dodatno nazvanim i mali tanjiri, se često koriste i kao tanjiri za predjelo.

Dezertni tanjiri od Arkopala, Luminarc tanjiri za kolače i sve druge vrste od kaljenog stakla popularno nazvanim od nelomljivog stakla su omiljeni tanjiri za ugostiteljstvo i domaćinsta, a zbog svoje mehaničke otpornosti na lom prilikom udara.

Porcelanski tanjiri za rođendanske torte kada se služi Moskva torta, Jaffa torta, Torata od malina ili čokoladna torta, daju poseban užitak i osećaj elegancije prilikom konzumacije kolača. Uz primenu srebrnog escajga, stolnjaka od damasta i kristalnih svećnjaka, doživljaj postaje kraljevski.

Za ekomoničnu upotrebu nude se keramički tanjiri za tortu kao set tanjira za 6 osoba, koji predstavljaju najbolje rešenje za široku primenu, restorane domaće kuhinje ili kuhinje sa samoposluživanjem.

Tanjiri za tortu se mogu kupiti online iz svih gradova Srbije, kao što su Beograd, Niš, Novi Sad i drugi.
Tanjiri za sitne kolače
Tanjiri zaTortu
Tanjiri za kolače
Tacna za tortu
Recept za Tortu Reforma

Sastojci za 4 kore:
    4 belanaca
    5 kašika šećera
    100 gr mlevenih oraha
    1 kašika brašna

Sastojci za fil:
    16 žumanaca
    200 gr šećera
    200 gr šećera u prahu
    250 gr margarina
    200 gr izlomljene čokolade

Priprema:
    Pomešati belanca i šećer, pa umutiti penu kao sneg.
    Polako dodati i umešati varjačom brašno i orahe.
    Izliti 1/4 mase u pleh 30x22cm odvojeno za 4 kore.
    Peći 4 kore na 180°C oko 12 -15 minuta zavisno od rerne.
    U srednju šerpu ulupati žumanca sa šećerom, pa staviti
    šerpu u veću šerpu sa dva prsta vode na dnu i kuvati na pari.
    Kada voda u šerpi provri, smanjiti ringlu i kuvati jos 15min.
    Skloniti sa ringle, dodati čokoladu i ostaviti fil da se hladi.
    Ulupati penasto margarin sa šećerom u prahu.
    Dodati mlak krem i umutiti.
    Poređati kore na tacnu za tortu i između nafilovati i premazati kremom.
    Ostaviti u frižideru nekoliko sati da stoji na tacni za tortu sa poklopcem.
    Dekorisati po želji sa čokoladom, šlagom i orasima,
    pa iseći parče na tanjir za kolače.
Torta Reforma
Recept za Tortu Švarcvald Schwarzwald

Sastojci za kore:
    7 jaja
    250 g šećera
    1 vanil šećer
    3 kašike ulja
    100 g brašna
    60 g kakao praha
    1/2 kesice praška za pecivo

Sastojci za čokoladni fil:
    250 ml slatke pavlake
    200 g crne čokolade za kuvanje
    350 g višanja bez koštica

Sastojci za beli fil:
    250 ml slatke pavlake
    2-3 kašike šećera u prahu
    1 vanilin šećer
    2-3 kašike maraskino likera od višnje

Sastojci za dekoraciju:
    250 ml slatke pavlake
    rendana čokolada
    kandirane trešnje

Priprema kora:
Samo belanca umutiti u čvrst sneg, postepeno dodavajući 150 g šećera. Onda umutiti žumanca sa preostalim šećerom i vanilin šećerom, postepeno dodavajući kašike ulja uz stalno mešanje. U odvojenoj posudi pomešati brašno, kakao prah i prašak za pecivo, pa postepeno dodavati masi od žumanaca da postane jako gusto. Masi varjačom dodati sneg od belanaca i umešati. Smesu izliti u kalup 26cm i peći na 180°C oko 40 minuta. Ohladiti i preseći poprečno na tri jednake kore u staviti na tanjir za trotu.

Priprema čokoladni fil:
Slatku pavlaku zagrejati do ključanja, pa preliti je preko izlomljene čokolade. Mešati dok se čokolada ne otopi. Ohladiti fil dobro, držeći posudu u drugoj većoj posudi sa hladnom vodom uz konstanto mešanje. Staviti u frižider da se stegne, a pre filovanja opet umutiti. Višnje iscediti od soka, kojim se kasnije natapaju kore.

Priprema beli fil:
Slatku pavlaku umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodati liker od višanja.

Konačno:
Na tacni za tortu prvu koru natopiti sokom od višanja, poređajti oceđene višnje, pa naneti čokoladni fil. Poklopiti sledećom natopljenom korom i namazati je belim filom i poklopiti trećom natopljenom korom. Malo pritisnuti da se kore i fil spoje. Ostaviti da se hladi 1 sat, pa dekorisati belim filom, rendanom čokoladom i kandiranim trešnjama. Iseći i staviti parče na recimo Arkopal tanjir za kolače ili porcelanski servis za ručavanje.
Torta Švarcvald
Tanjiri za čokoladnu Tortu
Tanjiri za Tortu
Tacna za Tortu
Tanjiri za kolač od maline

Adresa:
Slobodanke Danke Savić 27/3, Zvezdara
Beograd, Srbija
info@tanjiri.rs
Radno vreme:
Ponedeljak – Petak od 08h do 16h
Subotom i nedeljom ne radimo
© Copyright 2023 Tanjiri.rs